Friday, September 14, 2007

Ortografie românească in Firefox

De când abia apăruse Firefox 2.0, m-am bucurat din plin de corectorul ortografic pentru limba engleză. Chiar mă gândeam încă de pe atunci de ce nu s-a insistat mai mult pe această facilitate adusă browser-ului. Ieri mi-am instalat pe mașină nouă Firefox 2.0.0.6. Mai ales că mă apucasem să scriu și posturi în română, mai multe decât înainte, mi-a revenit în minte nevoia inițială.

Eu nu sunt unul dintre acei utilizatori care să alerge mereu după ultima versiune. Dacă mă mulțumește versiunea actuală, nici nu îmi trebuie mai mult... decât poate după o formatare. Totuși, odată cu noua versiune instalată, am regăsit și facilitatea pe care o căutam! Poate sunteți deja familiarizați cu dicționarele disponibile pentru Firefox, dar dacă nu, iată corectorul ortografic pentru limba română pe care îl folosesc și eu.

Deși zicea Andi că tutorialele sunt "miezul", pentru schimbarea corectorului folosit nu aveți mare bătaie de cap. După ce ați instalat varianta dorită, dați click dreapta în orice control de tip input și din meniul contextual alegeți Languages -> limba dorită.

Succes! :o)

0 comments: