Friday, May 30, 2008

Iron Man: finalul?

După cum zicea și Simona, duminică, 18 mai, am fost împreună cu Andi și cu Adi să vedem Iron Man... (și da, eu am intrat cu 12 lei deși nu mai sunt student). Asta abia după ce mi-au povestit Răzvan și Irina că au văzut filmul și că au fost destul de plăcut surprinși de sonorizarea din Cinema City.

Dar cum colecția de nume tinde să nu se mai termine de zici că îmi desenez aici toată rețeaua Friend of a Friend, acum câteva zile mă întreabă Vadim că dacă tot am văzut filmul, dacă am văzut și finalul... dar cel de după final, credits etc.

Sincer să fiu, ultimul film pentru care am plătit să intru în cinematograf a fost Matrix... primul Matrix (da Simona, te-am luat!). Așa că, mi-am cam ieșit din mână să mai vizionez partea de credits, eventual să mai stau și după. Și cum nici temele nu mi le făcusem înainte de film, a trebuit să mă multumesc să caut pe net:

Tony Stark: "Jarvis!"
Jarvis: "Welcome home Mr. Stark."
Nick Fury: "I AM IRON MAN... You think you're the only superhero in the world?"
N.F.: "Mr. Stark, you've become part of a bigger universe, you just don't it yet..."
T.S.: "Who the hell are you?"
N.F.: "Nick Fury. director of S.H.I.E.L.D. I'm here to talk to you about The Avengers Initiative."

OK, ce sunt the Avengers?

The Avengers is a superhero team that appear in the fictional Marvel Universe [...] Tagged by the company as "Earth’s Mightiest Heroes", the Avengers originally consisted of Ant-Man, Wasp, Thor, Iron Man, and the Hulk. Subsequently the Hulk departed and Captain America joined the team within the first four issues of the series. [wiki]

Pe Nick Fury, the Director of S.H.I.E.L.D., l-am cunoscut acum, în scurtul dialog cu Tony Stark, dar dacă varianta din universul Ultimate a lui General Nicholas Joseph "Nick" Fury a fost de la început modelată după Samuel L. Jackson: varianta din universul Regular a lui Colonel Nicholas Joseph "Nick" Fury se asemăna doar prin acel eye patch (cum se traduce în română?!?) și a fost interpretat la TV de David Hasselhoff:

Tot din partea Marvel, deja se anunță:

ca totul să culmineze cu The Avengers [2011]... Mă aștept oricum ca unele dintre aceste date să nu fie respectate, dar oricum, deja intuiesc o distribuție demnă de atâția eroi Marvel:
  • Iron Man = Robert Downey Jr.
  • Hulk = Edward Norton
  • Nick Furry = Samuel L. Jackson
  • etc.
Se pare că mă așteaptă o întreagă serie de filme care să readucă la viață copilul din mine...

2 comments:

Anonymous said...

Incredibilul Hulk va rula din 13 iunie la Cinema City, iar potrivit recenziilor, se pare ca va aparea si Tony Stark (Robert Downey) episodic...

Unknown said...

Merci pentru informatii! Se pare vineri am programare la film! :)