Tuesday, March 04, 2008

Baba mea: 4 Martie

Azi - 4 martie - e băbuța mea.

An de an tot îmi aleg o babă și mă distrez la gândul "așa va fi tot anul?"... De această dată curiozitatea m-a împins să aflu și legenda din spate:

Baba Dochia avea un fiu care i-a dus acasă nora împotriva voinţei ei. Dochia i-a dat norei un ghem de lână neagră și a pornit-o la râu sa-l albească. Fata l-a spălat până când i-au sângerat degetele, dar lâna a rămas tot neagră. Disperată, a început să plângă, dar a auzit-o Iisus Hristos care i-a dăruit o floare roşie și i-a spus să spele lâna cu ea. Tânăra i-a urmat sfatul, a pus floarea în apă și lâna s-a albit, după care s-a dus și i-a dus ghemul soacrei.

Baba Dochia s-a enervat la culme și a acuzat-o ca Marțisor, aşa cum îi spusese fata salvatorului ei, este iubitul norei. Dochia a plecat cu oile la munte, fiind convinsă că venise primăvara pentru că-și văzuse nora cu floarea în mână. Rând pe rând, pentru că i se făcuse cald, și-a scos cele 12 cojoace pe care le avea. Dintr-o dată vremea s-a schimbat, a dat gerul și a început să ningă, iar Baba Dochia a îngheţat împreună cu oile.

Sursa: 9AM.ro

A fost și soare și ploaie și înnorat... Andreea zicea că am să am de toate! :D

Spring!

0 comments: