Monday, June 25, 2012

Excursie în Algonquin

Weekendul ăsta Andrei m-a dar dispărut... de pe radar!
Am fost în roaming...

Mai detaliat, am plecat vineri spre Parcul Provincial Algonquin și am dormit 2 nopți în Wolf Den.

Sâmbătă am făcut un hike — drumeție?!? — de 10km, numită Centennial Ridges Tail și am cunoscut (mai bine) 4 oameni interesanți — Andrew, Carrie, Darren, +1 — care încet, încet îmi devin prieteni... măcar de drumeție.
Am petrecut un timp minunat (din nou) cu Doris, m-am relaxat, am facut mișcare, mi-am amintit de frumoasele excursii la Durău, am observat că și Canada e frumoasă, și că și aici ai multe oportunități de excursii... trebuie doar să te tragă sufletul să le descoperi.

Duminică, soarele plănuia să răsară dis de dimineață, pe la cinci și jumătate, așa că ne-am trezit cu noaptea'n cap, am încropit în grabă câteva gustări și am luat mașina spre Smoke Lake, să fotografiem răsăritul.
Cum ceilalți patru drumeți vroiau să vadă meciul Anglia–Italia, planul meu și al lui Doris era ca după răsărit să mai facem o scurtă drumeție, apoi să ne întoarcem la cabană... Totuși, dimineața lângă lac a fost atât de răcoroasă încât am ales să sărim peste drumeție și direct să ne întoarcem. Alegerea făcută ne-a păstrat surpriza de a ne intersecta drumul mai întâi cu o căprioară, apoi cu o curcă sălbatică, și să zărim și un sconcs alergând de dimineață pe lângă șosea.
După ce am tras un pui de somn să ne încălzim, vremea se pare că a ales să îi asculte pe cei de la meteo, așa că a plouat: motiv numai bun ca și Doris, și eu, să ne luăm aparatele de fotografiat și să explorăm cabana principală, din interior.

Dacă ar fi să-mi întreb aparatul de fotografiat cum a decurs acest sfârșit de săptămână, cred că ar spune că am făcut și câteva poze, că am fost frustrat încercând să fac fotografii dar reușind să capturez doar poze, apoi că duminică, în cabană, mi-am regăsit ochiul fotografic și am făcut și câteva fotografii... Acum sper doar să găsesc nițel timp de selecție și post-procesare, și să le aduc într-un stadiu în care să fiu suficient de împăcat cu mine încât să le fac publice.

A fost un sfârșit de săptămână de poveste! :)

0 comments: