Sunday, March 02, 2008

Testul lui Jung: INFP

Vineri, în timp ce revizuiam testul lui Carl Jung pe care îl pregăteam pentru trainingul de Self Discovery, am zis că ar fi interesant să văd ce rezultate obțin și eu.

INFP - "Questor".

High capacity for caring. Emotional face to the world. High sense of honor derived from internal values. 4.4% of total population.

Activities: learning development; training and facilitating; work in the performing arts; environmentalist.

Characteristics: creative, smart, idealist, loner, disorganized.

Oare? :)

5 comments:

Unknown said...

oare? nu stiu cat de in masura sunt sa raspund la intrebare.. sa spun daca e sau nu e asa..:) oricum.. hai sa-mi zic parerea :D cu siguranta.. ca da! :p P.S.: poate-mi dai si mie testul:-?

Unknown said...

Chiar și eu mă gândeam că mă definește destul de bine, cel puțin la cum sunt în perioada asta.

E testul pe care îl făcusem și noi la LTS, la sesiunea de Self Discovery, cu Sebi... Numai că nu mai țin minte ce ieșisem atunci... :)

Remus said...

dupa muzica care o asculti , ti-as da dreptate. constat nenumarate asemanari ...in hobby-uri and stuff, posturi, outlook on life. am dat de pagina ta chiar datorita faptului ca eram in cautare de informatii despre INFP . ( mai caut periodic , cat si despre persoanle pe care le mai cunosc, alte personalitati etc ). Ce constat este este ca ai alter-ego creativ care datorita probabil profesiei care ai ales-o nu esti implinit . ( fotografia ) .
Eu initial am facut un liceu de informatica si eram convins ca asta e cea ce ar trebui sa fac ca sa imi fie bine. Imi placea ideea de a lucra singur , dar lipspa mea de logica, abstractul si rutina de programare , m-au facut foarte nefericit . Am deturnat in stil mare spre arhitectura, fiind un desenator obsesiv din copilarie. candva visam sa fiu medic (inca mai visez cei drept ).

cateva caracterisiti ii definesc pe INFP din ce mi-a fost dat sa inteleg : nevoia de singuratate, good people skills ( in special in a atenua confilicte ) , placuti dar nu cu vreo carisma aparte , buni actori reflexivi , soft-spoken , creativi , idealisti , nevoia de ajuta pe cei din jur in special cand vine vorba de o cauza nobila , oamenii cu principii , amabili , oarecum-indecisi si amanatori de decizii , extrem de intuitivi ( buni detectivi , descoperiri si concluzii prin metode paralele - ilogice , buni intuitori de caractere oamenilor = precum niste "caini politisiti " in cea ce priveste firea , caracterul omului sau extregarea de informatie subtila din mediu inconjurator . ) , pasionati si pasionali dar nu declarativ ci mai mult prin constanta si o intensitatea obiectivului urmarit ( hobbyuri diverse, urmarite cu pasiune ) ,cu o oareacare nevoie de libertate si variatate. cu o foarte bogata imaginatie , visatori .

In concluzie o tipoligie tip artist idealist meets a mentor/doctor/teacher amabil caruia ii pasa si este loyal.

bonifide good guy/girl. :)

Toate cele bune.
si sper sa iti urmarest blogul de acum incolo , sunt ceva posturi interesante.

un arhitect INFP.

Unknown said...

Sincer să fiu Remus, comentariul tău e destul de pătrunzător şi pari că ai ajuns să cunoşti INFP-ul destul de bine!

Mi-ai stârnit totuşi o curiozitate: cum ai defini „bonifide” în cuvintele tale?

Remus said...

DESCRIEREA OFICIALA:
bona fide ( italiana )

–adjective
1.
made, done, presented, etc., in good faith; without deception or fraud: a bona fide statement of intent to sell.
2.
authentic; true: a bona fide sample of Lincoln's handwriting.
Use bona fide in a Sentence


Origin:
1935–45; < L bonā fidē

—Can be confused: bona fide, bona fides (see usage note at bona fides).

—Synonyms
1. honest, sincere; lawful, legal. 2. genuine.

—Antonyms
spurious, deceitful, false.

Din pct meu de vedere : "autentic" ar fi sinonimul . Mai pe romaneste " pe bune ". A fi "pe bune" opus a fi " facatura " . Iar eu m-am referit oarecum la " prototip " , " autentic " , " la pe buna dreptate " , " in adevaratul sens al cuvantului " .