Wednesday, November 28, 2007

HUAWEI U120

După ce timp de aproape un an i-am așteptat pe cei de la RDS&RCS cu telefonia inclusă în abonament, ieri mă sună la ușă o tipă cu o pungă de telefoane să îmi explice ca oricum așa eu am minutele respective pe mobil, iar ei nu se mai chinuie cu infrastructura... Mda, win-win spun ei! În primă instanță eu i-am crezut, vorba aceea Calul de dar nu se caută la dinți!

Telefonul în discuție este un HUAWEI U120s, (review) iar pe pagina producătorului apare cu următoarele specificaţii:

  • 262k color TFT, 1.8 inch main display
  • 1.3M pixels CMOS camera
  • Video streaming and Video phone
  • 3.5 mm standard earphone jack
  • Support background music playing
  • Support Micro SD card slot
  • Shortcut key of music
  • Support EQ
  • MP3, AAC, AAC+, eAAC+, MP4, 3GP, 3G2
  • Email/MMS/WAP2.0
  • Bluetooth(Optional)
  • 72 Polyphonic & MP3 ring tones
  • Support USB charger
  • E-book and WordViewer
  • 1000 contacts of phone book
  • PC Assistant
  • OMA DRM 1.0 (FL,CD,SD)

fiind comercializat și în rețeaua Vodafone sub numele Vodafone 715.

Daca aveţi nevoie, aveți la dispoziție și manuale în limba româna.

Prima dată m-a uimit că nu am nici căşti, nu am nici cablu de date și nici măcar un CD cu ceva soft pentru telefon! Totuşi, să le luăm pe rând:

  1. căşti: mufa este standard, TRS de 3.5mm, putându-se folosi orice pereche căşti;
  2. cablu de date: se poate utiliza un simplu cablu USB A-Bmini; eu îl folosesc pe cel de la cameră (Canon) fără probleme. Dacă nu ai, găseşti pe cabluriGSM.ro.
  3. cât despre software, la o prima căutare problema pare mai delicata, dar dacă ai răbdare, cu siguranţă găseşti:
De ce avem de ales între atâtea pachete software?
  1. PC Assistant de la Vodafone este doar o versiune personalizată a PC Assistant de la HUAWEI, dar dacă ai telefonul de la Vodafone, nu cred că are rost să te stresezi în plus.
  2. Dacă optaţi pentru oricare dintre cele două variante amintite anterior, nu aveţi nici o problemă la sincronizare, dar când vreţi să copiaţi fişiere pe telefon vi se cere să vă înregistraţi. Nici eu și nici multe alte persoane care au mai încercat (toate) codurile de pe cutie nu am reuşit să îl înregistrăm. În plus, la cât am căutat, nu am reuşit să găsesc un keygen/patch/crack. De aici și recomandarea mea pentru MobTime Cell Phone Manager, (chiar dacă pe site U120 nu apare între modelele suportate) pe care îl puteţi "înregistra" mult mai uşor.
În cazul în care aveţi nevoie doar de drivere pentru cablul de date, le puteţi găsi aici. Ghidul de instalare "oficial" :o) spune să urmaţi paşii:
  1. Startup your phone and wait till phone completes its initialization, use USB data cable to connect phone with computer that then will show you a message: find a new hardware and guide you to install this new device.
  2. You can find drivers in directory "USB Data Cable Driver" of CD. You need tell Windows where is the right path to install the driver and continue the following installation according to the hint of Windows.
  3. In the process of installing driver, operation system will show you a message "Digital Signature Not Found" or "has not passed Windows Logo testing to verify its compatibility with this version of Windows", please select "Yes" or "Continue Anyway" to complete the installation.
  4. You can check windows "Device Manager" to validate if the driver has been installed successfully, you can also reinstall the driver of the device.
Daca totul a mers bine, trebuie sa aveţi mai nou un Device Manager:
  • Mobile Adapter - 3G Modem
  • Mobile Adapter - 3G PC UI Interface

Eu nu am reuşit să găsesc unde are telefonul meu Bluetooth! :(
Totuşi, pe partea de E-book and WordViewer, îmi citeşte .txt si .doc, numai că nu îmi recunoaşte fişierele .pdf...
Cum tot suportă microSD de maxim 1Gb, urmează să îi testez capacitatea de a reda diversele tipuri de fişiere audio (MP3, AAC, AAC+, eAAC+, MP4, 3GP, 3G2)... nu de alta, dar mă gândeam să îl transform în mp3-player, să iau exemplu de la Simona, să învăț și eu germană! :D


Update:

108 comments:

Anonymous said...

nu functioneaza cu alte simuri. or fi codate? sau nu e tehnologie gsm?

Anonymous said...

Totusi, cum pot sa ma inregitrez ca sa copiez fiseiere de pe computer pe mobil? Ce trebe sa fac?? multumesc anticipat

Unknown said...

@aha: sunt blocate pe Digi.Mobil din păcate

@viciu: trebuie sa găseşti o versiune cu crack/patch, încearcă pe torrents sau eMule :P

Adrian said...

Huawei rulz in ceea ce ma priveste, au cele mai tari modemuri 3G. Cat despre softuri, cautati fratilor pe net, ca e plina lumea. Beleaua e ca multe-s in chineza, ca deh.. acolo's facute. Dar sunt de toate pentru toti, si din experienta mea merita incercate :)

Unknown said...

Eu pana sa primesc telefonul asta, nu auzisem de HUAWEI (translates as "achievement", "magnificent act" or "splendid act"). Oricum, e adevarat ca pe net in ziua de azi poti gasi cam orice; trebuie doar sa stii sa cauti si sa ai uneori rabdare... :P

Anonymous said...

dak gaseste cineva vreodata unde are tel asta bluetoth sami zica si mie pls...ms anticipat

Anonymous said...

am instalat cablu de date...am instalat mobtime cell phone ala... din ce ai scris tu mai sus intelesesem ca cu programu asta ar merge sa copiez diverse chestii pe tel...well...nu merge...nu exista vreun program sau vreo modalitate de a-l face sa mi-l vada ca pe o memorie externa obisnuita cum face cu celalalt tel al meu(sony-ericsson k310i)???

Anonymous said...

eu nu stiu de ce nu imi gaseste telefonul :-? ma ajutati voi pls??

Unknown said...

@Anonymous: Bluetooth-ul este opţional, iar cei de la RDS nu prea au ales și această facilitate la modelele distribuite...

@brebu: Merge, dar și programul ăla trebuie înregistrat pentru a scăpa de acea limitare. Eu spuneam ca pentru MobTime Cell Phone Manager e mai uşor de găsit patch pe net (căuta pe torrents sau eMule)

@stelistu: Dacă ai instalat bine driverele și îţi vede cum trebuie în Device Manager, alege din Options >> Communication Parameters portul corect și trebuie să ți-l recunoască din prima.

Anonymous said...

..am instalat da nu gasesc nicaieri keygen pt el... sau cel putin pe torrente nu am eu mare cautare...pe dc nu e nimic, deci... ce pot sa fac totusi?...:-s

Anonymous said...

http://del.icio.us/ValentinG/3g

link-uri utile!

Anonymous said...

am primit s io azi unu ..si am ramas placut surprins de ceea ce stie sa faca :P .. numai k n are bluetooth... orkm ..merge ;) atat timp cat e gratis :DD

Anonymous said...

sa imi dai pls accept la mess sa imi spui mai amanuntit cum sa fac asta vb akol';)

Unknown said...

stelistu, 2 zile n-am intrat pe net, dar ai accept :P

Anonymous said...

question: are mai multe tonuri pt sonerie? si unde se gasesc, ca io n-am dat de ele. thx

Anonymous said...

si eu am avut aceeas problema ca voi cu cablu de date dar am rezolvate luat progu mobtime cell phone manager si cautati pacht pt el...dar a meu nu este huawei u 120 ...a meu ii 120 s si acolo unde ar trebui sa scrie huawei scrie digimobil....

Unknown said...

@Ginescu: La capitolul tonuri de apel este destul de limitat, dar iti poti pune ce vrei tu (midi, mp3 etc) de pe calculator.

Anonymous said...

dar costa ceva sa downloadezi programul ala pt USb?contacteazama la adresa mea de net : cool_infern

Anonymous said...

de obicei cand intri pe mess?:D nu stai pe invizibil nu?

Unknown said...

Am ajuns sa fac si suport tehnic online... ar trebui sa ma plateasca astia de acum! :))

Anonymous said...

cei care au telefoane HUAWEI si cauta soft pt cablu de date cu tot cu cd-key va pot da eu tot ce va trebuie .ID meu este munteanuis88@yahoo.com

Noel said...

Am butonat si eu un Huawei U120 S in acest week-end. Pare ok. Dupa ce am transferat de pe pc mp3-uri si poze, am incercat si fisiere mp4. Numai ca surpriza care doream sa o fac fetitei mele ahtiate dupa muzica nu a fost totala pt ca formatul mp4 nu il poate reda.
Imi poate spune cineva daca trebuie sa fac vreo setare suplimentara? Multumesc

Anonymous said...

neoficial: http://www.digimobil.info/

aveti acolo tot ce va trebuie, merge, testat cu toate modelele.

Anonymous said...

ai incercat cardule de 1gb? cum se misca telefonu cu el?

Anonymous said...

daca ati incercat cardurile de 1 gb spunetimi va rog daca citeste rpd de pe el?

Noel said...

Am cumparat un card SanDisk microSD Premium 1gb. Aveam de ales intre acesta si microSD TransFlash, care erau la acelasi pret, dar l-am preferat pe primul pt ca avea 10 ani garantie (fata de 5 ani celalalt).
Copierea fisierelor pe / de pe telefon / pc se face rapid, mutarea fisierelor intre memoria interna si card la fel. Nu mi-a facut nici o secunda impresia ca utilizez o memorie de 1 gb.

Unknown said...

Azi imi astept si eu cardul de 1Gb. Am preferat varianta asta mai mult pentru adaptor, pentru ca garantia de 5 ani deja e prea suficienta. Cu adaptorul, il pot folosi ca SDcard si in camera si pot sa il citesc rapid din laptop.

Stiu ca telefonul are memorie interna accesibila utilizatorului de putin peste 6Mb. A incercat cineva sa copieze in fisier de peste 7Mb pe card direct prin cablu?

Anonymous said...

am si eu o intrebare de blonda.... Cum se blocheaza tastatura la mobilul asta? am incercat cam toate combinatiile care mi-au trecut prin cap si tot nu m-am prins... ma lamureste si pe mine cineva? Va multumesc anticipat

Anonymous said...

pt. a bloca apesi steluta si butonul de meniu.

Anonymous said...

pana la urma m-am prins si eu... e stelutza pt blocare si steluta si meniu pentru deblocare:)) [asa e dak pana acum am avut numai tel cu clapa/slide..] multumesc mult oricum..app... de ce unii primesc u120 si altii u526 sau 528? [ intreb si eu asa de curiozitate , dar oricum..calul de dar nu se cauta de dinti.. ]

Anonymous said...

eu am instalat usb-ul, imi recunoaste telefonul (u120), dar nu gasesc cum asi reusi sa accesez telefonul, cum asi putea sa copii ceva pe tel
multam anticipat pt ajutor

Anonymous said...

cred ca cel mai simplu e sa folositi un card reader de pc pentru personalizarea telefonului , mie mi-a creat automat fisiere goale cand am bagat cartela in telefon , apoi am bagat cardul in cardreader , mi-am bagat in fisierele respective si tonuri , si muzica , si videouri , si cind am bagat cartela iar in telefon totul a mers ok , le citeste pe toate . mi se pare mult mai simplu . si raluca , vezi ca poti sa bagi si blocarea automata a tastelor de la setari/setari telefon

Anonymous said...

Totusi stie cineva daca se pot debloca telefoanele acestea? Multumesc.

Anonymous said...

am luat si eu PC Assistant si spune la register ca trebuie introdus pinul telefonului ... a gasit cineva pinul ? k EAN, IMEI, S/N ... nu se potrivesc

Anonymous said...

sal. am primit si yo un tel Huawei U1205s, am pus driberu' pt usb, si MobTime Cell Phone Manager+patch si imi merge excelent.... dar am o interbare: am incercat sa instalez ceva jocuri java, dar tel.ul nu le deschide, cica: This file format is unsupperted! (.jar) stie cineva, macar exista jocuri sau aplicatii pt acest model? mersi anticipat

Anonymous said...

daca ar fi avut bluetooth era fain asa e mai mare daraua cu el si inca ceva daca se distribuie si modelul cu bluetooth o sa -l inapoiez pe asta sa -mi dea altul daca nu reziliez contractul

remier said...

stie cineva daca tel Huawei U120s se poate decoda, pentru a fi folosit cu sim de la Vodafone sau Orange ???

Anonymous said...

stie careva ceva de jocuri,applicatii java(*.jad,*.jar)merg pe el....

Anonymous said...

va rog spunetimicodul de decodare sau cva, cum se decodeaza. am bagat o cartela de orange si imi cere parola nek, daka o stiti sa imi ziceti

Unknown said...

De decodare nici eu nu stiu inca nimic, dar sincer, nici nu m-am interesat tare.
Daca aflati cum se decodeaza astea, chiar sunt curios.

Cat despre jocuri / aplicatii Java citisem pe un forum de afara ca merg daca sunt luate via WAP. Nu am verificat, asa ca nu bag mana in fog :)

Anonymous said...

Mai a citit careva actul aditional care este inmanat odata cu telefonul???
In acest act aditional spune clar ca nu este CADOU acest telefon ci este un BUN IN CUSTODIE... i.e. nu este al nostru ... si ceva foarte interesant... daca ti -l fura cineva sau se strica sau pierzi cartela SIM trebuie sa despagubesti RCS&RDS!!! De asemeni daca nu se face trafic de telefonie mobila prin intermediul acestui telefon si SIM o perioada de 2 luni RCS&RDS are dreptul sa solicite abonatului telefonul inapoi...
A citit careva mah conditiile din actul aditional??? mie una mi-au spus cei care au venit sa mi -l dea ca este cadou si actul aditional e ceva de genu act de cedare - primire si nimik despre faptul ca este "IN CUSTODIE"!!!

Oana_SS said...

da.. tare faza - "custodie"
insa alta e problema mea acum. nu prea reusesc sa gasesc patch pt al meu mobtime 6.10. am tot dat de niste aiureli de site-uri, dar nimic concret... trimiteri dintr-un site in altul, si era sa mai iau si vreo cativa virusi...
dak ati gasit ceva puteti sa postati un link ceva? pls. mc

remier said...

si eu am citit actul aditional, mai tarziu....pt ca cel care l-a adus era foarte grabit, si era scris marunt.....nu e cadou, ci doar in custodie, si la RDS, am aflat si cat trebuie sa platesti >>> 100 E (80 E pt aparat si 20 E pt SIM ), in plus nu se poate decoda, si nu se prea poate folosi ca telefon mobil, deoarece in oras ai semnal in cateva locuri, in metrou deloc, si nici macar pana la Baneasa nu are acoperire.....am vrut sa-l predau inapoi sa nu mai am o grija in plus, dar nu au vrut sa-l primesca, am reusit doar sa depun o cerere de renuntare cu numar de inregistrare, si o sa vina acasa cineva de la ei ????...sa-l predau....pana atunci l-am pus frumusel in cutie sa nu patesca ceva si sa fiu obligat sa dau 100 de euro aiurea......

Anonymous said...

Torrent-ul pt Cell Phone Manager: http://www.mininova.org/tor/1054976
Merge ok cu Huawei U120S.

Cristina R. said...

Eu am reuntat repede sa il instalez si s-a chinuit prietenul meu cred ca o ora - doua. Pana la urma a reusit si sunt foarte multumita de telefon. Adica, nah, l-am primit gratis.
Ce ma amuza e cat ma chinui sa il deblochez. Si a mai observat cineva ca atunci cand scrii un mesaj scrie primele doua litere cu majuscule?
Ma bucur ca un copil de el si e al 14-lea telefon... deci m-a cam impresionat :) Plus ca tarifele te lasa cu gura cascata....

Anonymous said...

am si eu o intrebare ce fel de cablu de date treb la telefonu asta si cam cat ajunge un cablu de asta?

Anonymous said...

cum aflu si eu ce memoria are telefonu ?

Unknown said...

Despre custodie, e drept ce zici, dar nu au decat sa ma dea in judecata daca il decodez, sau sa ma puna sa il platesc (acei ~80€) macar asa va ramane al meu... Ma intereseaza cum se poate debloca!

Este si link la Cell Phone Manager 6.20 cu patch.

De cablu de date cred ca am scris clar: USB-USBmini.

Memoria interna, disponibila utilizatorului e de ~6Mb.

De acum am sa incerc sa nu mai iau in calcul intrebarile care isi au raspunsurile in "articol" sau in raspunsurile aferente!

Unknown said...

Cum se instaleaza jocuri java?pls...

Anonymous said...

Pentru mai multe informatii despre noul serviciu 3G al RDS, DigiMobil, puteti intra aici: http://digi-mobil.blogspot.com/. Aveti specificatii tehnice, modele de telefoane, drivere, wallpapers, tarife etc. Have fun!

Unknown said...

Tarifele pentru DigiMobil...

Anonymous said...

eu cred ca sunt singura care are problema asta...am primit tel pe data de 22 dec si...totul a fost ok cateva ore dupa care tel s-a inchis brusc si apoi s-a redeschis dar"spunand":inserare card sim....am crezut ca nu e nimic in neregula am scos cartela,am miscat-o dar aceiasi problema am incercat la nesfarsit...sa il fac sa mearga dar nici o sansa...am sunat la Rds...in aceiasi zi...si logic mi-au spus sa astept tel lor...nici in ziua de azi nu am primit nici un raspuns...asa ca am sunat iar...si mi-au spus "am urgentat sesizarea dv...asteptati ca,colegii mei sa va contacteze...".Chiar nu stiu ce sa fac...unde sa ma duc...

Anonymous said...

Dupa ce am instalat si drivere si program , tot ma roaga sa opresc si sa pornesc telefonul si zice ca nu se poate conecta la el. Am un U120s

Mockey said...

Va rog mult sa-mi spuneti cum sa trimit un MMS.MUltumesc :((id.hallowany_182)

Anonymous said...

...""Anonymous spunea...
Dupa ce am instalat si drivere si program , tot ma roaga sa opresc si sa pornesc telefonul si zice ca nu se poate conecta la el. Am un U120s""

pai e simplu, cand introduci cablul USB in tel., iti spune ca pentru a citi cardul, tel va fi decuplat de la retea si numai astfel vei "vedea" pe computer cu explorer !!! cardul micro-SD pentru a pune sau copia ceva de pe acesta, dar nu vei "vedea" ce e pe memoria initiala a tel (cea mica de 6Mb )
Altfel, cu programelul Cell Phone Manager le poti vedea pe amandoua. Daca ai instalat corect, merge din prima-daca nu se conecteaza, vezi daca portul este cel corect

Anonymous said...

mockey in contract scrie ca momentan nu se pot trimite/primi sms-uri si mms-uri.

Anonymous said...

salut si io am aceiasi problema cu descarcarea pe telefon imi cere pinul care nu exista pe cutie !A gasit cineva codul asta sau e tzeapa?Cu pc assistant se pot descarca de pe telefon dar invers cere pinul fantoma!!!

Anonymous said...

LOOME!!! Nici sa nu va mirati ca nu merg cu alte cartele SIM... Nu e vorba ca telefonul e codat pe digimobil... Aceste telefoane sunt de tip WCDMA (sau ceva de genu, nu mai stiu exact) si functioneaza pe frecventza de 2100 MHz, si nu pe 900/1800 MHz, cum sunt celelalte retzele mobile. Si arhitectura cardului SIM difera un pic...

Anonymous said...

al draq pin....pinu cartelei ma...

Anonymous said...

salutare u102s-erilor! daca instalati corect driverele si softul ( MobTime.Cell.Phone.Manager.2007.v6.2.1.WinAll-PH.zip ) merge din prima. nema crack. nu-ti cere nimic. instalezi alea, alea, bagi cablu in pc si in mobil, deschizi aplicatia si isi alege modelul. cautare... conectare. si faci pe urma ce vrei tu. up sau down de pe pc in mobil sau "vitavercea". nu ai nici o restrictie.e probat de mine, si nu am avut nici o problema, nu a cerut niciun crack. fiti atenti ce puneti. daca nu pierd adresa asta voi reveni peste 2-3 zile cu linkul catre softul si drv care le-am instalat eu in al meu OS si care a mers din prima. am xp sp2, framework 2.xx, explorer 7 + actualizare win. la zi

Anonymous said...

sal,
mobTime, versiunea 6.3.1 poate fi gasita la: http://www.mininova.org/tor/1061631
cu tot ce trebuie ;)
conectarea e simpla la HuaWei u120s: mobTime cere un manufacturer, se selecteaza HuaWei si-l gaseste singur (bineinteles, trebuie instalat driverul mai intai).
Despre memoria interna: 6823KB ~ 6.5MB, deci pt mp3, mp4, aac, 3gp, etc, e klar ca trebuie card.
Am luat un microSD A-Data de 2GB si merge OK, il raporteaza corect.
U120s, mai exact, merge pe frecventa 850 Mhz, si este acelasi telefon ca vodafone 715, http://www.vodafone.ro/personal/telefoane/vodafone-715.html#full_details.

kaleid said...

Cum Bluetooth optional?! Are sau n-are? Uof. Oricum e dragut.

!onuTz said...

pls help me[-o<
bah..deci am primit si eu huawei u120s...si am intrat pe niste siteuri si am downladat driverele...dar driveru 1 nu merge...va rog sa ma ajutati, care e dispus sa o faca il rog sa dea add la yo0nutz_th3_b3s7...si sami dea si mie cnv driverele si patch-ul bune....
am instalat si cell phone manager si nu pot trasfera date de pe pc pe mobil doar de pe tel pe pc:(
multumesc anticipat:)

Anonymous said...

codul pin pe care vi-l cere s-ar putea sa fie toate acele cifre de sub codul de bare de pe cartela. ....incercati si asa, valabil la PC Assistant.

Anonymous said...

nu se specifica nicaieri cata memorie interna are?

Anonymous said...

stie cineva la cat trebuie sunat la ce alt nr. trebuie apelat pt. a vedea cate minute mai avem disponibile? merci mult

Anonymous said...

pot pune un kit sau ceva java pe telefon ca aplicatie, pentru a-mi recunoaste jocuri java si sa pot juca. Pentru colegul de mai sus nu exista numar la care sa dai sa poti afla minutele. Cu un card o sa va recunoasca telefonul ca un stick(doar trebuie oprit) asa ca nu mai trebuie nici un fel de program doar cablu. Va rog daca se poate instala ceva sa pot rula jocuri spneti-mi.

Unknown said...

Pentru cine nu se descurca sa gaseasca ieftin card MicroSD sau cablu de date, o alternativa e aici!

Anonymous said...

am si eu o mik intrebare....bulinutza aia mik care e in dreapta telefonului...ce este ???:D

Unknown said...

Camera pt 3G ;)

Anonymous said...

la ce numar sunam pentru a vedea cate minute am consumat si cate ne-au mai ramas ?

Anonymous said...

Ok, am sa incerc sa raspund la cateva nedumeriri postate aici....

Terminalul de telefonie mobila HUAWEI U120s, pe care RCS-RDS i-l da in custodie abonatilor sai doreste sa vina in inatmpinarea clientilor prin simplificarea accesului la informatie si cumunicatii de voce si date. Astfel in viitorul apropiat RCS-RDS va facilita prin intermediul terminalelor Huawei accesul la internet si videocall. Inca nu se cunosc tarifarile pentru acest gen de servicii si nici o data exacta a lansarii lor catre utilizatori.
Toate telefoanele sunt de generatie 3G, sunt si raman proprietate RCS-RDS pe toata durata contractului intre abonat si furnizor, sunt codate in reteaua Digi Mobil, nu se permite decodarea terminalelor, fapt ce a-r genera imposibilitatea utiizarii ulterioare a terminalului. Terminalul si cartela SIM sunt incredintate in custodie abonatilor, orice actiune asupra lor, care nu este agreata de catre RDS-RCS duce implicit la plata daunelor cauzate (terminal - 80$, SIM - 20$ ("vezi contractul"))
In prezent nu exista un numar destinat serviciului de Cronos! serviciul poate ca nu va fi niciodata disponibil datorita costului foarte scazut aferent unui minut de convorbire ("vezi contract") Datorita faptului ca telefonia mobila este folosita la o scara foarte mare, telefonia fixa, daca e sa o luam logic...nu cred ca-si mai are rostul, toata lumea dorind sa aiba o libertate de miscare cat mai mare.
Terminalele HUAWEI au fost si sunt destinate expres pentru transferul de voce si date intre utilizatorii retelei Digi Mobil; si a altor retele de telefonia cu care RDS-RCS are contracte de interconectare. Faptul ca terminalele sunt dotate (optional) si cu camere foto, bluetooth, etc....nu inseamna ca acestea trebuie sa functioneze obligatoriu. Nici un agent, casier sau reprezentant RCS-RDS nu a solicitat vre-o taxa de vanzare a aparatului catre client!!! Daca cineva nu este multumit de abilitatile multimedia ale terminalelor HUAWEI, este rugat sa-si achizitioneze un telefon 3G, pe care poate sa-l utilizeze impreuna cu cartela SIM Digi Mobil, astfel incat sa beneficieze din plin de toate facilitatile multimedia pe care acesta ar putea sa le ofere. Daca tot dai un ban....sa te folosesti de el. Nici un client RDS-RCS nu a fost obligat sa accepte fortat terminalele HUAWEI, asa ca....plangerile in legatura cu acestea sunt de prisos!!! Acestea sunt destinate inlesnirii comunicarii intre utilizatori, fapt pe care nu-l poate contesta nimeni.

O zi buna!

Unknown said...

Comentariul de la cristyx mi se pare total pertinent şi bine documentat; like an insiders job :P

Oricum, dacă nu eşti afiliat cu RDS-RCS, merci că ai acordat timp să răspunzi atât de amplu; dar dacă ai legătură cu compania, cred ca ar merita să sugerezi aplicabilitatea unui serviciu de tip "Cronos", cu atât mai mult cu cât utilizatorii au deja anumite comportamente însuşite datorită facilităţilor oferite şi de ceilalţi jucători de pe piaţă...

O zi bună! ;)

Radul said...

Salut!
Am telefonul digi.mobil .. versiunea fara camera.
Daca nu am card .. pot pune date pe telefon .. ca scria pe undeva ca trebuie card de minim 512M. Softul ala, Mob.., se conecteaza pot vedea mesaje, trimite mesaje, imi arata bateria.. dar cand vreau sa transfer ceva de pe calculator.. zice ca telefonul nu suporta .

PS: am auzit ca telefonul ar suporta si mp3 .. daca a confirmat cineva il rog sa scrie aici softul cu care...

multumesc

Anonymous said...

ce aplicatii pot pune pe el?pot pune mp3?

multumesc anticipat

Anonymous said...

am auzit ca se poate folosi pe post de modem,conectat la un pc si teoretic trebuie sa mearga togheter cy fiberlink,adik pe acelasi abonament.cat de reale faza nu stiu.anyway sunt kiar curios cand au de gand sa lanseze 3g si internet;stie careva dintre voi?

Unknown said...

"am auzit ca se poate folosi pe post de modem,conectat la un pc si teoretic trebuie sa mearga togheter cy fiberlink"

Sună bine, numai că mi se pare cam utopic în situaţia reală. Ar fi fain să fie adevărat, chiar şi cu banda redusă...

Anonymous said...

se poate folosi pe post de modem, dar nu inca, nu cred ca au dat drumul la chestia asta.
Dar pt asta s-a introdus RDS-mobilul. pt internet.
3G-ul a fost introdus mai mult pt internet decat pt a vedea pe iubita cand vb cu ea.
Si grija mare cu telefoanele astea, eu zic sa nu va puna dracu sa le decodatzi!
nu sunt gratis, sunt in custodie la voi, daca le stricatzi, cred ca le platiti!

Anonymous said...

poate sa-mispuna cineva..tot caut dar nu am gasit nicaieri..ce versiune de bluetooth are "vodafone 715" alias Huawei U120 !!! multzam pt cooperare ;)

Anonymous said...

bune, mercic mult de informatii, am reusit si eu pe calcu unui prieten sa instalez merge bine tot, dar cand am ajuns acas cu el si am conectat tel la pc nu-mi activeaza sau gaseste nimic(nu a fost instalat inainte), altceva decat sa incarce bateria nu imi arata, nici manual nu ma lasa sa instalez driverele.
daca are cineva o solutie as dori si eu sa fiu ajutat.
o seara placuta in continuare

Anonymous said...

Sal, am si eu o DILEMA MARE. Vreau sa imi iau un tel. DUAL SIM, dar in care sa mearga si cartela lu Digi.Mobil. Are idee cineva daca este asa ceva pe piata?!
Scrieti-mi un mail, va rog cu un model. MULTUMESC ANTICIPAT!
e-mail: rentogroup@yahoo.com

Anonymous said...

http://www.digimobil.info/download.php

nu stiu daca a mai spus cineva asta ca nu am citit toate reply-urile, dar pe situl mentionat gasiti un soft de sincronizare CU PATCH

Anonymous said...

eu cred ca merge decodat..si ca povestea cu cartela ca e p alta frecventa nu e adevarat...am pus cartela in telefoanele mele...n70, z107, k310i, u700, si functioneaza ireprosabil...deci und pot sa il decodez:D:DD:?

Unknown said...

Si eu am pus cartela pe Nokiaul meu 6288 si la fel, nu am avut nici o problema, functionand impecabil.

Cat de decodat, mi-a trecut gandul... Daca afla cineva cum si unde, scrieti macar pentru cei interesati! ;)

Anonymous said...

va spun eu o kestie despre telefonul asta...dak ai converterul adecvat poti face un film de 700MB .avi in .mp4 de 200MB si dak mai ai un card de 512 sau 1GB itzi faci MP4 player super adevarat! incercatzi cu Total Video Converter! eu am "bagat" un Alien vs Predator 1 si sunetu si imaginea sunt destul de bune pt un telefon ca asta...experimentatzi programul. Si inca ceva...pentru calitate audio incercati AACurile...eu am 100 de melodii aac care in total au 150 si ceva de MB + un film 2 filme de o ora fiecare unul MP4 si celalalt 3gp2 cateva clipuri MP4 si 21 de MB liberi (cardul are disponibil 478MB gol!!!)

Pretorian said...

aveti idee dak te poti conecta la net de pe telu asta??

Anonymous said...

Decodez huawei u 120 sau digi mobil digimobil 35 lei . cel mai mic pret garantat 0766 513 889 sau smith_p14@yahoo.com (messenger)

Anonymous said...

Salutare cand vreau sa conectez usb pentru telefonul U120 mi se inchide calculatorul ce e de facut :(?

Anonymous said...

Salut. Am primit si eu un Huawei U1000s de la RDS si as vrea sa bag pe el ceva de pe calculator(ex.mp3,sunete polifonice etc) dar nu stiu cum! Am un USB de la o camera digitala dar nu merge.Poate ma ajuta cineva cu chestia asta.Multumesc anticipat

Unknown said...

Cauta intai pe net drivere pt telefonul tau, apoi cred ca merge acelasi soft pt transfer de date.

Anonymous said...

:D deci.. va laudatzi cu cardurile.. am un card de 2gb shi unul de 64mb.. cel de 2gb il prefer pt tel meu.. cumparat.. dar cel de 64 ma gandeam sa.l bag pe tel nou primit de l ards.. shi am luat frumos tel.ul.. shi m.am uitat.. shi m.am uitat.. shi nu gasesc unde se poate pune cardul.. pls daca poate s ama ajute cineva :D

Anonymous said...

Am o problema, va rog, a bagat tata o parola de telefon cod de securitate pe telefon, pe DIGI u120, si a uitat-o, ce se poate face, PLSSS, ajutatima. robert_hellboy@yahoo.com

Anonymous said...

Arata bine mobilul

Anonymous said...

cum pot sa fac rost de setarile pt mesaje multimedia la acest model?pls.id:mikyela09

Anonymous said...

am un huawei u120 s e la rds si s-a blocat pe casti.Ce pot sa-i fac?

Unknown said...

Daca il restartezi (scoti eventual si bateria pt cateva secunde) tot nu merge? :-?

dani_bv said...

am primit si eu un HUAWEI U1000S de la RDS-RCS, telefonul asa e dragut dar mai putin dotat ca U120 nu are nici camera sici slot de card , dar alta e problema ca nu gasesc softul pt telefon, daca stiti un site ceva lasati va rog link-ul :-?

Anonymous said...

Si eu am un HUAWEI U1000S si vreau tare mult sa il decodez credeti ca se poate, aveti un link , o informatie ceva. Multumesc!

Anonymous said...

Fratilor si a mea sa blocat pe casti ce pot face plz help! amf acut toate am resetat am scos baterie tot da cand il pornesc profil casti activat alta nu pot punte alt profil nu ma lasa sai dau activare X(

Anonymous said...

Buna,
Sunt un tip, nu conteaza cum ma numesc.
Telefonul se poate decoda (eu mi l-am decodat ieri).
Pentru cei interesati l-am decodat
in IASI in spate la Billa (in partea dinspre gara) la un Service Gsm.
Toate bune.

Anonymous said...

am un telefon huawei u1000 si mi sa blocat pe profilul casti, nu merge sa activez alt profil iconita de activare este inactiva sau cam asa ceva ce sa fac:(((

Anonymous said...

Aceasi problema... huawei u1000 blocat pe profilul casti.nu merge in nici un fel schimbat profilul. HELP

Anonymous said...

Salut!
Stiti cumva daca exista vreun service pentru telefoane HUAWEI?
Am un 120s de mai bine de doi ani si mi-a mai facut probleme dar acum nu mai reusesc sa-l pornesc, apare un ecran alb uneori daca scot bateria si o pun la loc... folosesc des telefonul si nici n-as vrea sa-mi ia bani RDS-ul, din moment ce s-a stricat aparent de la sine, nu l-am scapat sau bruscat.

Unknown said...

Ia legătura direct cu cei de la RCS&RDS... Sunt cei mai în măsură să îți dea detalii și să îți ofere și service.

Și spune-ne și nouă cum se comportă ei cu clienții care au nevoie de serviciile pentru care plătesc! ;-)

Catabeckham7 said...

Fratzilor stima dar am gasit rezolvarea la problema profilului blocat pe casti:trageti cu un ac cva unde bagati castile chestia aceia de fier ca ramane impinsa:))va :* succes dak nu intelegeti sunati la 0766319260

ccna said...

am un telefon huawei u1000 si mi sa blocat pe profilul casti, nu merge sa activez alt profil iconita de activare este inactiva sau cam asa ceva ce sa fac:(((

Anonymous said...

salutare,

si eu am un huawei de asta U 120S si de 5 ani nu mi a facut nici o pb
Dar ieri sa blocat pe casti!
Am incercat sa fac cu acul acolo unde se baga castile dar nu isi revine...

vad ca e pb generala la modelul asta de telefon blocarea pe profil ''Casti''

Alte pareri?

Anonymous said...

salut,
si mie mi sa blocat telefonul huawei U120S pe "Casti" si nu mai pot face nimic...

am incercat cu acul sa trag acolo unde se baga castile dar nimic...ce as mai putea face???

din cate vad e pb generala blocarea pe profil Casti la telefonul acesta...

Alte pareri?